Mazetti Burk – Ögon Cacao

ögon Cacao Bur kMazetti startades 1888 av Emil Nissen som Malmö Choklad och konfektfabriks AB. Firmamärket var från början en dalkulla med en stor chokladbit. På 1890-talet hade man för avsikt att byta namn till ”Victoria”, men namnet godkändes inte av kungliga patentbyrån. I stället valde man namnet Mazetti, inspirerat av det italienska ordet ‘mazzetti’ – ”lilla klasen” (avs. produkter). 1904 började man sälja kakao i förseglade påsar, samma år börjar ett par ögon förekomma i reklamen för kakaon, och den blev snart känd under namnet ”ögoncacao” och snart blev den ett av företagets mer kända produkter

Mörker/kyla/regn & elände, då behöver man en stor dos Choklad, här är en Mazetti Burk med klassiska Ögon Cacao, burken är 15cm hög & 12 x 12 i bredd, bruksanvänd (Till Salu)